Dags för afterwork på fredag? 

Men vad gäller om företaget vill bjuda de anställda på afterwork efter jobbet en fredag? Är nötter/tilltugg och ett par öl per person avdragsgillt? 

Se till after worken inte blir förmånsbeskattad för de anställda genom att organisera den på rätt sätt. Bestämmer ni er bara för att gå ut och ta en öl efter jobbet en fredag så är det i princip en skattepliktig förmån för den anställde och arbetsgivaren ska betala arbetsgivaravgifter på förmånsvärdet. Då får företaget i och för sig avdrag för hela kostnaden men får inte lyfta någon moms. 

Om det däremot sker i samband med ett internt möte eller personalfest så blir det ingen förmån för de anställda. Då är after worken s.k intern representation och för företaget är förtäringen visserligen inte avdragsgill men man får lyfta moms på belopp upp till 300 kr per anställd. Så passa därför på att ta en after work efter personalinformation i företaget. 

Som företagare är man skyldig att kunna den här typen av regler; på egen hand är det förstås svårt att hålla reda på vad som exakt gäller i det enskilda fallet om man samtidigt ska driva en verksamhet. Ta kontakt med oss om du vill ha hjälp av en kunnig, erfaren och serviceinriktad bokföringsbyrå. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *